Kvällens middag...
.... blev alena då Peter och barnen for iväg på badhuset i em
och sen hamburgare till middag.
Själv slängde jag ihop en god kycklingrätt,
som jag fick avnjuta i tystnad.
Blev ju också ett par matlådor att ta med till lunch.
CITRON- OCH FÄNKÅLSBRÄSERAD KYCKLING MED RIS
4 port
- Koka 4 portioner ris.
- Skär 700 g kycklinginnerfilé i mitten.
- Skär bort övre stjälkar och nedre rotfästet på 1 fänkål och klyfta tunnt. Skiva 0,5 gul lök. Klyfta 4 tomater (gärna olika sorter).
- Hetta upp lite olivolja i en panna och fräs fänkål och lök hastigt utan att det tar färg.
- Tillsätt kycklingen och stek ca 5 min.
- Pressa ner 2 vitlöksklyftor och ner hälften av tomaterna i pannan.
- Smaka av med juice från 0,5 citron, 2/3 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
- Sänk värmen och sjud någon minut, späd ev med lite vatten.
- Grovhacka 1 kruka persilja och strö hälften över kycklingen.
- Blanda resten av tomaterna med resten av persiljan och lite svarta oliver. Ringla över olivolja och smaka av med salt och peppar.
- Servera kycklingpannan med ris och oliv/tomatsallad.
Mums, var så gott!