Söndagsmiddag och vintips
Idag hittade jag ett recept i ICAs reklamblad som jag bara var tvungen att testa direkt. Och resultatet blev fantastiskt.
Grillad kotlett med ugnspotatis och guacamole, 4 port.
1 kg potatis
1/2 msk olja
1 tsk salt
2 avokador
1 gul lök
2 dl crème fraîche
1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 msk pressad citron el lime
4 fläskkotletter
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk paprikapulver
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj potatis noga och skär i klyftor el skivor. Lägg potatisen i långpanna klädd med bakplåtspapper.
Stänk över olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skala, kärna och gröp ur avokadon. Skala och hacka löken. Mixa avokado, lök och crème fraîche. Smaka av med salt, kajennpeppar och lime/citron.
Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Pensla dem med olja blandad med salt, peppar och paprikapulver.
Grilla kotletterna på utegrill el i grillpanna ca 4 min per sida.
Servera de nygrillade kotletterna med potatis, guacamole och sallad.
Jag hade även alternativet med lax som tillagades på samma sätt som kotletterna.
Vintipset är Amarone Classico, en ny favorit.
Lät helt underbart gott :)
Kram
Anna
Amarone-ljuvligt!
Blåbärskakan kan jag varmt rekommendera! Bara komma och fika lite någon kväll =)
Det kanske jag gör Jenny, så trevligt sist och kakan ser onekligen god ut.
MUMS!