Italienska spättarullader med persiljesås och potatismos

Kvällens middag blev kanske inte värsta lördagsmåltiden, men så fantastiskt gott.

Det var en av rätterna från Lina's matkasse och barnen efterlängtade val. Mina barn är ju väldigt förtjusta i fisk.

Tänkte dela med mig av det här receptet. Var lite olika moment, men helt klart värt allt.

1. Koka potatis.
2. Skär sockerärtor, gurka och sallad i mindre bitar till en sallad.
3. Riv skal av 1 citron och mixa med 1 dl ströbröd, 1 vitlöksklyfta och 0,5 kruka persilja till en grön planering.
4. Strö salt och peppar på rödspättafileerna. Vänd fisken i paneringen och rulla ihop till rullader.
5. Hetta upp en blandning av smör och olja i en panna. Lägg ner rulladerna med skarven ner, bryn sedan runtom på medelvärme några minuter. Lägg upp på tallrik.
6. Rör ut 0,5 msk vetemjöl med 1 dl mjölk i stekpanna till en slät redning. Tillsätt 2,5 dl vatten, 0,75 dl grädde, 2 msk kronärtskockkräm och 0,5 buljongtärning. Koka upp under omrörning. Finhacka 0,5 kruka persilja och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
7. Gör potatismoset.
8. Servera spättarulladerna med persiljesås, potatismos och sallad.

Storkillen blev så mätt att han var tvungen att lägga sig ner en stund efter maten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0