Grillade färsspett med fruktig bulgursallad och yoghurt

Igår blev det sista rätten från förra leveransen av Lina´s Matkasse.
Det blev grillade färsspett med fruktig bulgursallad och yoghurt
och det var smaskigt värre.
Tänkte dela med mig av receptet.
Min sambo som inte äter kött grillade istället Chilihalloumi
och även det var gott till.
 
 
 
Grillade färsspett med fruktig bulgursallad och yoghurt
4 port
 
1) Lägg bambupinnar i blöt.
2) Koka 4 port bulgur enligt anvisning på paketet.
3) Kärna ur och skär bort skalet från 1 galiamelon. Skär fruktköttet i tärningar.
Finhacka 1/2 rödlök, 1/2 gurka, 1 kruka mynta och 1/2 kruka basilika. Klyfta 2 tomater. Blanda allt i en skål som även rymmer bulguren.
4) Blanda en dressing av 2 msk olja, 1 msk rödvinsvinäger, 1 tsk honung, 2 msk gräslök, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda dressing, grönsaker och bulgur i skålen.
5) Blanda ca 500 g nötfärs med 1 msk tomatpuré, 1 tsk paprikapulver, 1 krm torkad koriander, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Pressa ner 1 vitlöksklyfta.
6) Forma färsen till 8 avlånga, smala järpar. Trä upp på spett och grilla dem runtom, eller stek dem i lite olja.
7) Lägg upp 2 dl matyoghurt i en skål och servera till färsspett och fruktig bulgursallad.
 
Barnen uppskattade grillad färskpotatis.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0