Shaak

Här kommer receptet på den indiska grytan jag gjorde idag. Hittat receptet på bloggen Amy's piece Of cake. Där. Hittar du massa godsaker, indisk mat och vegetarisk mat.
Gjorde om receptet något och serverade med basmatiris och ugnsstekt kyckling.

2 påsar färsk spenat
1 fpk fryst bladspenat (tinad och urvriden på vatten)
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk krossade tomater
2 msk olja
1 tsk hel spiskummin/ kummin
1 tsk färsk ingefära, finriven.
2 tsk garam masala, mer om du vill ha starkare
1 tsk koriander
1,5 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
2 dl vatten
Salt

Värm olja i en Wok och tillsätt hel spiskummin. Vänta till det börjar "låta".
Lägg i lökhack, ingefära och kryddor. Stek gyllene på medelvärme 5-7 min.
Häll i spenat, tomat och vatten. Puttra 20-25 min på svag värme. Smaka av med mer salt.
Servera med ris.

Enkelt va?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0