Snabbmarinerad fläskytterfile med grönsaksris

Första rätten från Lina's Matkasse lagad och blev som väntat en hit. Knappt en matlåda över.

Tänkte dela med mig av det goda receptet.

Snabbmarinerad fläskytterfile med grönsaksris
1. Koka 4 port ris.
2. Riv skal av 2 lime och spara till senare. Pressa limen på saft i en stor bunke och tillsätt 3/4 dl olja, 1 1/2 msk soja, 2 tsk honung, 2 krm svartpeppar och pressa ner 2 vitlöksklyftor. Rör ihop till en marinad.
3. Skiva ca 600 g fläskytterfile och skär sedan i strimlor. Vänd köttet i marinaden och låt stå.
4. Fräs 1 påse broccoli mexicana i lite olja utan att det tar färg. Häll över på en tallrik.
5. Häll ner kött och marinad i pannan och tillaga ca 7 min. När köttet är genomstekt, tillsätt 1 1/2 dl. Vatten och dra från plattan.
6. Blanda riset med frästa grönsaker och rivet limeskal.
7. Servera köttet i marinaden tillsammans med grönsaksriset.

Tips! Servera de frästa grönsakerna i en skål bredvid om någon hellre vill äta de separat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0