Morsdagstårta

Gårdagens morsdagstårta blev inte som planerat, men grymt god ändå.

Tanken var en tårtbotten varvad med lime Curd, jordgubbar och vispgrädde. Tyvärr var både jordgubbar och tårtbotten slut så det blidde lite annat.

Blev marängbottnar med lime Curd och hallon och vispgrädde. Blandade både färska och frysta hallon och blev såååå gott. Marängtårtor är ju alltid gott, men den hemmagjorda lime curden tog tårtan ett snäpp högre.

Tips! Lime curden klarar sig i kylen 1-2 v och är så god till glass och annat gott, men också smaskigt med en sked :)

Här kommer receptet som kommer användas flitigt i sommar.

LIME CURD
1 1/2 dl strösocker
2 stora ägg
3 limefrukter, saft och rivet skal
50 g rumsvarmt smör, i kuber

Häll socker, ägg, limeskal och limesaft i en värmetålig skål och placera den i ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Vispa hela tiden med en handvisp så att curden inte stelnar, då blir det äggröra istället. Curden ska bli tjock som en hollandaisesås ungefär. Ta av curden från värmen, tillsätt smöret och rör tills det har smält. Häll upp i en burk med lock och förvara i kylen.

Så himla gott och helt klart värt mödan att vispa ett tag vid spisen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0