Tårttips!

När vår storkille fyllde 6 år bakade vi en äkta gräddtårta för att fira.
Testade en ny grej med fluff som blev så gott som fyllning.
 
 
 
Vi använde färdiga tårtbottnar,
ett lager med färska rårörda hallon,
 och andra lagret med fluff på mörk choklad/nougat.
Grädde och jordgubbar på toppen.
Blev fantastiskt god!
 
Fluff
Värm 3 dl vispgrädde (gick jättebra med laktosfri grädde), ej koka.
Tillsätt 150-200 g valfri choklad i midre bitar och rör tills chokladen smält.
Jag använde 100 g mörk choklad och 50 g nougat för att få fluffen laktosfri,
men funkar med vilken choklad du vill.
Ställ skålen med gräddblandningen i kylen minst 3 h men gärna över natten,
och vispa sedan till hårt skum.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Ordet fluff är bara för härligt! Så nougat är helt laktosfritt! Trodde nog inte jag.

Svar: Ena nougatsorten innehåller spår av mjölkpulver medan den andra innehåller mjölk, nougaten bland bakingredienserna innehåller mjölk. Tror det är Guldnougat vi brukar köpa och barnen älskar det.
Marion

2012-06-30 @ 23:40:27
URL: http://www.mindfulnessmamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0