Kalasdax!



Idag har vi alltså firat vår pappa i huset.
Även detta ett lugnt firande.
Middagsgäst och underbart god bakelsetårta.

Indiskt till middag och faktiskt ett recept från ICAs Billiga veckan
som jag pimpade upp lite med naanbröd och en god sallad.

Räkor Indienne



400 g skalade räkor
4 portioner ris
2 röda paprikor
0,5 purjolök
2 tsk curry
2 tsk sambal oelek
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2 dl iMat/grädde
salt och peppar

*Koka riset enligt anvisning.
*Ansa och strimla paprikor och purjolök.
*Fräs grönsaker med curry som hastigast i smör.
*Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater
och låt sjuda ca 5 minuter.
*Rör ner grädde och sambal.
Smaka av med salt och peppar.
*Blanda i räkorna och låt allt bli varmt.

Servera räkgrytan med ris, sallad och naanbröd.

Istället för tårta blev det en favorit här hos oss,
rulltårtebakelsetårta.



Bakade rulltårta som fylldes med hallonsylt.
När rulltårtan svalnat skar jag den i rätt rejäla bitar och vände på sidan.
Dekorerade bakelserna med Luftig Vispi (mjölkfritt alternativ till vispad grädde),
hallon och riven mörk choklad.
Serverade hallon och kaffekakor till.
Det är väldigt enkelt, dekorativt och mycket gott.


Kommentarer
Postat av: Amy's piece of cake

Duktig du är! Vad åt maken som är vegetarian? Eller han kanske äter räkor :)

God och häftig efterrätt!

2012-01-06 @ 23:34:08
URL: http://amyspieceofcake.blogspot.com
Postat av: Marion

Han äter fisk, skaldjur och ägg tack och lov. Underlättar livet lite för mig som inte är vegetarian. Kanske kallas för nåt annat när man äter fisk?

2012-01-06 @ 23:42:23
URL: http://marionsblogg.blogg.se/
Postat av: Jenny

2012-01-08 @ 15:10:12
URL: http://mindfulnessmamma.blogg.se/
Postat av: Jenny

Om det bara hade varit mjölk och ägg han ätit hade det väl varit lakto-ovo, men nu är det ju lite mer än så han äter...

2012-01-08 @ 15:10:42
URL: http://mindfulnessmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0