Om allergier

Fick riktigt tänka till när jag idag skulle få en vän på besök
som nyligen uteslutit vete och mjölk ur kosten.
Vad ska man bjuda på?

Så självklart med allergianpassat då jag själv är allergisk
och även barnen,
och prioriterar verkligen att fixa till något som alla kan äta av.

Hmm, vad skulle det bli?

Surfade runt lite och kom fram till att en smulpaj nog skulle funka,
har tidigare smakat på Leilas paj.
Med lite förändring skulle det nog funka.

Och det gjorde det, mums vad god den blev!



Här kommer receptet på
ÄPPELTANTENS ÄPPELPAJ
a la Marion
* Sätt ugnen på 200 grader.
 *Skala och klyfta ca 1 kg äpplen.
* Stek klyftorna i rikligt med
mjölfritt smör, 2 msk socker, 2 tsk kanel och 2 tsk ingefära.
* Lägg de stekta klyftorna i en pajform.
* Blanda ihop smuldegen; 250 gram kallt mjölkfritt margarin i bitar.
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
2,5 dl Havremjöl fullkorn
(vetemjöl om du inte ska göra den vetefri)
1,5 dl havregryn
* Smula ihop till en grynig massa som fördelas över äppelbitarna.
* Skjuts in i ugnen ca 25 min på 200 grader.

Gott med vaniljglass, grädde eller vaniljsås till.
Med fortsättning på det allergivänliga fikat fick det bli Oatly Vaniljsås.



Barnen tjuvsmakade pajen som fick med beröm godkänt,
och fick utmärkt utlåtande av gästerna också.

Testa den du också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0