Siktbröd i långpanna!




SIKTBRÖD I LÅNGPANNA
8 brytbitar
200 grader

50 g smör
3 dl fil/yoghurt/ soyghurt
2 dl vatten
25 g jäst
2 tsk salt
0,5 dl mörk brödsirap
1 tsk anis, stött
1 tsk fänkål, stött
1 l rågsikt

*
Smält smöret och blanda med fil/yoghurt och vatten i en bunke.
*Smula ner jästen och rör ut.
*Tillsätt övriga ingredienser coh rör ihop till en rätt så kladdig deg.
*Jäs under bakduk 1,5 - 2 h.
*Lätt ett bakplåtspapper i en mindre långpanna, 20*30 cm.
*Häll över degen och platta med mjöliga händer och skär ut åtta bitar.
*Jäs under bakduk 30 minuter.
*Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.




Mums, det blev supergott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0