Dinkelvåfflor



Idag var jag och barnen så sugna på våfflor,
och så fick det bli.
Känns ju oftast som efterrätt, men med det här receptet blev
det genast matigare.
Servera våfflorna med jordgubbar och Vispi,
och skivor med prinskorvar,
så har du en fullgod middag.

Tänkte dela med mig av ett nytt favoritvåffelrecept,
testa du också göra på dinkelmjöl och känn skillnaden.

DINKELVÅFFLOR

2,5 dl siktat dinkelmjöl
1,25 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl mjölk/ havremjölk
60 g smör
2 ägg

- Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål.
- Smält smöret och tillsätt mjölken i kastrullen.
- Häll smör/mjölkblandningen över mjölblandningen och rör till en slät smet.
- Separera äggen och rör ner äggulorna i smeten.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och klicka försiktigt ner i smeten.
- Grädda och njut!

   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0